ЕкономијаСветСиндикат

Италијански План за како да се лансира паднатата економија

Италијански План - Работник
103views

Владата на италијанскиот премиер Џузепе Конте повикала група на стопанственици и банкари, синдикати, претставници на институции, за да во десетдневни средби расправаат за можностите кои Италија ги има на располагање, за да ги прескокне ефектите од драматичната криза и да тргне кон нов циклус на развој и тоа помпезно го нарекла „генерален сталеж на економијата“.