ПравдаСветСиндикат

ИТУК: Изјавата на Трамп е бесрамно игнорирачка

ИТУК: Изјавата на Трамп - Работник
183views

Соопштението од страна на администрацијата на Трамп за препознавањето на илегалното населување на Израел на палестинската територија покажува бесрамно игнорирање на владеењето на правото, велат од Меѓународната Конфедерација на синдикати – ИТУК.

„Соопштението од страна на Владата на САД не менува ништо во меѓународното право. Населувањето останува нелегално. Додека на краток рок соопштението го прави Претседателот Трамп медиумски популарен, долгорочните последици за правата и ситуацијата на Палестинците може да бидат екстремно деструктивни. ИТУК е целосно посветен на преговаран договор за дводржавно решение согласно меѓународното право“, вели Генералниот Секретар на ИТУК, Шаран Бароу.