ИТ индустријата бара измени во законите

ИТ индустријата бара од властите измени на неколку закони за овој сектор полесно да функционира. Сметаат дека Законот за работни односи е многу строг и потребно е негово либерализирање. Велат дека ИТ кадарот од земјава не си заминува поради висината на платата, таа е добра, но недостасуваат останати привилегии кои насекаде ги уживаат вработените од оваа дејност. Некои од нив се даночните олеснувања, флексибилност при работењето, едукација, социјални придонеси и слично, објави АлсатМ.

Целосната објава погледенете ја тука