- Advertisement -
МакедонијаСиндикат

И во Кочани сите просветни работници штрајкуваа

И во Кочани сите просветни работници штрајкуваа - Работник
408views

И во Кочани ниеден просветен работник, денеска не прими деца. Сите заедно штрајкуваа, за подобри плати и подобар социјален и економски статус, рекоа од Регионалниот одбор на Самостојниот синдикат за образование, наука и култура – СОНК, Кочани.

Тие им се благадарни на родителите што покажале солидарност кон нив и што ги поддржале, бидејќи како што рекоа, без нивна поддршка нема да го остварат посакуваниот успех.