ПравдаСветот на работникот

И колективните договори служат за чување на животот на работниците

И колективните договори - Работник
244views

Го поклопил камионот и починал, во сообраќајка на обиколницата загина полицаец, тешко повреден работник при изградба на автопатот, работник падна од скеле. Ова се само дел од последните случаи на повреда на работа, кои само потврдуваат дека уште многу треба да се работи за да се создаде ефикасен и практично применлив систем на безбедност и здравје при работа кој ќе резултира со безбедни и здрави работни места. Важен инструмент во подобрување на состојбите се колективните договори, а Асоцијацијата за правно-економски истражувања и едукација „Јуридика“ организираше национална конференција на тема „Колективни договори – клуч за успешен систем на безбедност и здравје при работа“, пишува Независен.

Целосниот текст можете да го прочитате тука