Економија

И македонските граѓани може да аплицираат за работа на Алјаска

   Време за читање помалку од минута

Од 2020 година, и македонските граѓани ќе може да аплицираат за работа на Алјаска. Првата група македонци заминува во јануари 2020 година, а веќе е во тек повикот за пријавување за летна сезона.

Преработка на риба на Алјаска е нова можност за добра и брза заработка за македонските граѓани. Во изминативе неколку години работниот престој на Алјаска стана еден од најпопуларните начини за кратко време да се дојде до добра заработка. За три месеци може да се заработат од 10.000 до 20.000 долари, во зависност од тоа каква е сезоната на улов на риба, објавија Бизнис Вести.

Целосниот текст прочитајте го тука