- Advertisement -
МакедонијаСиндикат

И покрај опструкциите, СОНК и КСС се уверени дека протестот ќе биде масовен

И покрај опструкциите, СОНК и КСС се уверени дека протестот ќе биде масовен - Работник
737views

Ниту еден медиум немаше на прес – конференциите на Конфедерацијата на слободни синдикати на Македонија – КСС и Самостојниот синдикат за образование, наука и култура -СОНК.

Од блиски извори до двете организации дознаваме дека тие стапиле во контакт со неколку новинари кои им рекле дека воопшто не го добиле поканите. Од СОНК и КСС се сомневаат дека имало изврешно упад во електронската пошта.

Advertisement

Според нив ова претставува вршење на опстуркција на протестот, со цел да не биде информирана јавноста за протестот на КСС и нејзните грански синдикати. Тие истакнаа дека очигледно е дека некој се плаши од денешниот протест.

Прес- конференцјата на КСС беше закажана за во четвртокот во 11 часот, а на СОНК за во петок во 12 часот.

Advertisement

И покрај настанатите опструкции, КСС и СОНК се уверени дека протестот ќе биде масовен.

Advertisement