Ваков апел пристигна од лекарите кои тврдат дека токму на овие површини најчесто се задржува корона вирусот. Тие наведуваат дека и детското седиште во автомобилот припаѓа во оваа критична група.

Advertisement

Како што советуваат експертите, потребна е секојдневна дезинфекција со хируршки алкохол на овие шест точки во автомобилот, а принципот на чистење е едноставен: избришете ги површините со крпа натопена со алкохол, или, пак, испрскајте ја внатрешноста на возилото со алкохол, а потоа избришете ја со сува крпа.

Извор: Лидер

Advertisement
Advertisement