- Advertisement -
ЕкономијаМакедонија

Каде и како може да се аплицира, помошта од 14.500 денари е за да секој добие плата

Каде и како може да се аплицира - Работник
865views

Главната мерка од економскиот пакет e директната помош од 14.500 денари месечно за секој вработен, за месеците април и мај, од сите фирми погодени од кризата.

За оваа мерка, има Уредба со законска сила за финансиска поддршка на работодавачите од приватниот сектор погодени од здравствено-економската криза предизвикана од вирусот COVID-19, за исплата на платите за месеците април и мај 2020 година, со што и практично стапуваат во сила сите одредби за сеопфатна директна финансиска поддршка на работодавачите.

Advertisement

Повеќе прочитајте на стандард.мк

Advertisement
Advertisement