ЕкономијаСветСветот на работникот

Каде можете да најде работа во Германија веднаш по 1-ви Март?

Каде можете да најде работа - Работник
301views

Законот за имиграција за квалификувани работници влегува во сила на 1 март 2020 година. Овој закон важи за работниците и сите земји надвор од Европската унија.

Новиот закон обезбедува правна основа за миграција на квалификувани работници во Германија. Намерата е да им го олесни академскиот и професионалниот начин на квалификуваните експерти од земји кои не се членки на ЕУ да доаѓаат во Германија. На овој начин, сојузната влада сака да одговори на зголемената потреба за квалификувани работници, кои не можат да се пополнат со домашните и европските работници. Канцеларката Меркел истакна дека новиот закон е „промена на парадигмата на начинот на кој сакаме да им пристапиме на професионалците надвор од Европската унија“, пишува Банкометар.

Целосниот текст прочитајте го тука