ЕкономијаСвет

Каков е светскиот тек на парите?

Каков е светскиот тек на парите? - Работник
110views

Секоја година работниците мигранти кои живеат во други земји испраќаат пари во нивните матични земји. Протокот на пари кој е заработен во една земја и кој се испраќа во друга е познат како дознака. Дознаките претставуваат едни од главните облици на меѓународен трансфер на пари, покрај директните странски инвестиции и развојната помош, пишува Денер.

Остатокот на текстот можете да го прочитате тука