ЗанимливостиСветот на работникот

Како да го спречите дебелеењето на работното место?

Како да го спречите дебелеењето - Работник
157views

Скоро половина од оние кои работат во канцеларија велат дека се здебелиле кога почнале со работа.

Доколку оовј проблем ви е добро познат, погледнете кои се најчести виновници за ова, но и кои се наједноставните решенија:

Колегијалност и брза храна

Речиси третина од вработените кои се на диета велат дека нивните колеги ги охрабруваат да јадат повеќе и да изберат брза храна. А, бидјеќи во канцеларија немате услови за готвење, јадењето брза храна изгледа оправдано.

Решение: Знаевте ли дека јадеме двојно повеќе ако храната се наоѓа во нашето видно поле? Затоа, седнете подалеку од храната за време на состанокот и избегнувајте ги местата на кои се продава брза храна.

Втора стратегија: Планирајте однапред со што ќе се наградите доколку ѝ одолеете на брзата храна. Еден хамбургер неделно нема да ви направи штета, пишува Црнобело.

Целосниот текст прочитајте го тука