Како да дадете отказ од работа на којашто само сте почнале: И тоа е подобро отколку да трпите

Може да потрае некое време за да се прилагодите на новата работа, но понекогаш веднаш ви е јасно дека сте направиле голема грешка. 

Можеби проблемот е до шефот или менаџментот, или колегите. Или можеби станува збор за работа која се разликува од таа што била наведена во огласот. Што и да е основната причината, лицето кое се чувстува мизерно на работа се соочува со дилема.

Дали би требало да ги изложуваат работите да не изгледаат како да бараат работа или да дадат отказ? А ако го изберат ова второто, дали има начини да одат без да ја „затворат вратата“ зад себе?

Зошто е во рек да се напушти работата што само сте ја започнале?

Иако изгледите можат да бидат необични, напуштањето на работата по кратко време е прилично вообичаено. Една анкета од 2018 година, спроведена на 1,000 американски работници покажала дека 31 % од нив ја напуштиле работата во рок од шест месеци од почетокот. Главната причина за нивното брзо заминување била расправијата со новиот шеф, откривање дека работата не е она што го очекувале на основа на интервјуто и едноставно, донеле одлука дека повеќе не ја сакаат работата. 

Друга причина зошто луѓето ја напуштаат работата која само што започнале да ја работат е поврзан со природата на процесот на интервјуирање. 

Многу луѓе се пријавуваат за повеќе компании кога сакаат да ја напуштат моменталната работна позиција. Можеби на крајот ќе ја прифатат улогата кај еден работодавач само за да неколку недели подоцна почекаат подобра понуда од друга компанија. Ова станува уште почесто кога пазарот на труд е затегнат, како што е сега. 

Ако сакате да се откажете, вреди да се истражи дали постои начин да ги решите своите грижи пред да поднесете оставка. Консултантот за организација Роберт Матусон препорачува да одите кај својот менаџер со предлози за тоа како да ја структуирате вашата работа на начин кој може да ве направи среќни. 

Ако ситуацијата не може да се поправи, немојте премногу да се заморувате околу тоа како вашето заминување после месец или два долгорочно ќе влијае на вашата кариера, советува Алисон Грин. 

Грин вели дека дури и да имате евиденција за тоа дека често менувате работи, тоа не е причина една или две години да останете во компанија каде не сте среќни.

Донесовте одлука да ја напуштите работата. Што сега?

Прво, следете го вообичаенот протокол кога е во прашање отказот: известете го својот менаџер дека давате оставка, идеално е лично или по пат на видео повик, во зависност од тоа дали работите на далечина и заблагодарете му се на шансата која ви ја пружил. (Дури и ако многу нешта не ви се допаѓале во врска со вашата работа, не морате да бидете конкретни). 

Постојат неколку други чекори кои би можеле да ги преземете во настојување да одите на подобри, или барем не ужасни услови. Можете да размислите за тоа да на својот работодавач му дадете можност да одлучи дали би сакал да останете во традиционалниот двонеделен отказен рок или да одберете некој датум порано.

Исто така можете да дадете некој контекст за тоа зошто сте одлучиле да заминете толку брзо, се додека постојат начини тоа да го направите љубезно. Ако е проблемот во врска со погрешна комуникација за тоа што би подразбирала работата, тоа е корисно менаџерите за вработување да го знаат пред него што напишат нов оглас за работа. 

Ако заминувате поради тоа што вашата работа од сонишатата пред неколку месеци завршила, вашиот шеф барем знае дека во прашање е нереќен момент, а не укор. Од друга страна, ако проблемот е едноставно во тоа што вашиот шеф е лош, веројатно е подобро тоа да го задржите за себе. 

Без оглед на тоа колку сте љубезни и професионални, можно е вашиот менаџер да биде лут на вас што заминувате толку брзо. Но, ризикот да предизвикате лутење не е ни приближно лош како данокот кој може да ви го нанесе ужасната работа. 

Извор: Telegraf Biznis