- Advertisement -
Економија

Како да добиете работна дозвола за во Шведска како Македонец?

Како да добиете работна дозвола - Работник
411views

Граѓаните на земјите кои не се членки на ЕУ, мораат да аплицираат за дозвола за работа доколку сакаат да работат во Шведска.

Со цел да се добие дозвола за работа, Вие мора да добиете официјална понуда за вработување од шведски работодавач.

Advertisement

За да се квалификува како дозвола за работа, договорот за работа мора да ги исполнува следните услови:

Остатокот од текстот можете да го прочитате тука

Advertisement
Advertisement