- Advertisement -
ЕкономијаСветСветот на работникот

Како сега да се „извлечат“: Владите очајнички бараат начин за зачувување на работните места

109views

Новиот бран на случаи на коронавирус ги натера властите од обете страни на Атлантикот да бидат под сериозен притисок да продолжат со механизмите за поддршка на кризата на пазарот на трудот, во време кога, според политичарите, треба да започне постепеното враќање на економијата во нормала.

Многу работници кои беа привремено отпуштени на почетокот на кризата се вратија на работа, но милиони сè уште не, а растот на вработеноста забавува.

Advertisement

Повеќе прочитајте на независен.мк 

Advertisement

Advertisement
Advertisement