- Advertisement -
ЗанимливостиМагазинНаука

Канадска компанија пронјде злато во вредност од две милијарди долари

Канадска компанија пронјде злато во вредност од две милијарди долари
649views

Канадската компанија ,,Erin Ventures” пронајде резерви со борова руда чиишто бруто вредност изнесува повеќе од две милијарди долари.
Според прелиминарните физибилите студии, овој рудник би можел да биде во функција 21 година.
Во тој период би можело да се добие 11 милиони тони борова руда, кој се користи во вселенската технологија за производсво на мобилни телефони.
Притоа, се истражува и дали има ретки елементи како што се титаинум и вандиум.