- Advertisement -
ЕкономијаМакедонијаСветот на работникот

Кафеанџиите најавија отпуштања, на социјалните мрежи се прават листи за бојкот

Кафеанџиите најавија отпуштања - Работник
278views

Угостителите се пожалија дека владините мерки за помош не се доволни и се заканија со отпуштање на вработените. Продавате пиво за 150 денари, а немате две плати да дадете, коментираат граѓаните, а на социјалните мрежи се прават црни листи за бојкот на кафеани кои отпуштаат вработени.

Кафеанџиите се пожалија дека владините мерки за помош на угостителскиот сектор се недоволни и селективни и нема да ги користат. Рекоа дека досега се отпуштени околу 15 илјади вработени од угостителско-туристичкиот сектор и дека отпуштањата ќе продолжат. Не сакаат кредити, туку владата да се погрижи за отпуштените работници. Во овој сектор има 6000 фирми со околу 20 илјади вработени.

Advertisement

Повеќе прочитајте на slobodnaevropa.mk

Advertisement
Advertisement