- Advertisement -
ЕкономијаМакедонија

Квалитетните кадри заминуваат од државата

Квалитетните кадри заминуваат од државата - Работник
436views

Најдобрите студенти се првите коишто си заминуваат на работа во странство. Причина за тоа е што домашниот бизнис не е поврзан со универзитетите. За да ги задржат квалитетните кадри во земјава, фирмите мора да даваат и поголеми плати.

Според експертите кои учествуваа на денешниот бизнис-форум во Скопје за подобрување на конкурентноста на економијата, неопходно е да се зголеми државната поддршка на младите за тие да започнат сопствен бизнис. За развој на конкурентна економија потребно е и зајакнување на капацитетите на малите и средните претпријатија за искористување на расположливите ЕУ фондови, стакнува телевизијата АлсатМ.

Остатокот од статијата можете да го прочитате на: АлсатМ