Наука

Кети Лудерс, првата жена-шеф на вселенски летови на НАСА, ќе го води враќањето на САД на Месечината

195views
Кети Лудерс, која досега ја водеше Програмата за комерцијален екипаж на НАСА, ќе го преземе кормилото на сите придружни активности во вселенскиот брод во НАСА како вонреден администратор на Дирекцијата за мисија на човекови истражувања и операции на агенцијата. Промоцијата, која НАСА ја објави на 12 јуни, дојде по околу две недели откако Даг Ловерро поднесе оставка од позицијата.

– Кога Џим ме праша дали ќе ја преземам оваа улога, не ни помислив дека ќе бидам прва – вели Лудерс.

Повеќе прочитајте на факултети.мк