ЕкономијаСвет

Кинеската економија за прв пат по 1992 година, се намали!

115views

Економијата на Кина се намали за првпат од 1992 година во првиот квартал годинава, откако поради коронавирусот беа затворени многу фабрики и бизниси. Втората најголема економија во светот се намали за 6,8%, според официјалните податоци објавени денеска.

Финансиските последици што ги има коронавирусот на кинеската економија предизвикува големи грижи за останатите земји, бидејќи Кина е еден од најголемите производители, но и пазари на стоки и услуги.

Повеќе прочитајте на банкометар.мк