НовостиПравдаСветот на работникот

Ковачевски негира дека вработувањата во здравството се предизборни

   Време за читање помалку од минута

За 1117-те вработувања во здравството, националниот координатор на Самостојниот синдикат на здравствените работници Боби Бојчевски вели дека приоритет треба да имаат оние кои имаат искуство и со години договор на дело, а не лица од надвор. Дополнително, бараат од министерот да има услов за доказ за вработување за повеќе од три-четири години за да не се вработуваат оние без стаж.

Повеќе на ТВ21