МагазинСветот на работникот

Кога работодавецот има разбирање за децата што го прекинуваат видеосостанокот

Кога работодавецот - Работник
87views

Работењето од дома додека имате бебе или малечко дете може да изгледа смешно кога ги гледате стотиците вирални видеа од деца што ги прекинуваат работните состаноци на своите родители за време на пандемијата. Но, во реалноста, овие моменти се навистина стресни за родителите, а една таква објава покажува зошто треба да се биде свесен за тоа.

Карли Буш, заменик-претседателка на „HR Service Delivery“, споделила објава во која ги објаснила деталите од интервјуто што го реализирала преку видео со една кандидатка. Напишала: „Првата работа што кандидатката ја кажа беше да и простам бидејќи има мало дете кое спие и се надева дека така ќе остане, но не се случи тоа“.

Повеќе на деца.мк