- Advertisement -
ЕкономијаМакедонија

Кои агенции за обезбедување издвојуваат најмногу пари за вработените?

Кои агенции за обезбедување издвојуваат - Работник
1.23Kviews

Според анализата на порталот Фактор за тоа колкави плати даваат и колку вработуваат петте најголеми агенции за обезбедување на Македонија, компанијата Никоб лани на своите вработени им исплатила 395 милиони денари или повеќе од 6,5 милиони евра. С.Г.С има исплатено двојно помала сума од Никоб и е на второто место. На третото место е Перпетуумобиле, потоа следува ОСА, па МДН обезбедување.

Според анализата на Фактор, компанијата Никоб е прва по бројот на вработени, односно таму работат 42 проценти од вкупниот број во сите пет агенции кои се доминатни на пазарот.

Во агенциите за обезбедување, просечно исплатените плати се движат од минималната до безмалку 25.000 денари, а просечната бруто плата во дејноста е 19.800 денари.

Целосната анализа може да ја погледнете тука

Фото: Никоб