- Advertisement -
ЕкономијаМакедонија

Кои се и колку заработуваат македонските ТОП 10 извршители

Кои се и колку заработуваат - Работник
395views

Но пазарната економија со ризиците кои ги носи е систем во кој институционално се поставени и опстојуваат и канцелариите за извршување на неплатени побарувања. Според официјалните податоци кои на барање на „Фактор“ бесплатно ги достави Централниот регистер и на тоа јавно се заблагодаруваме состојбата со таа услужна индустрија е следна:
– Лани извршителската индустрија вработувала 555 лица.
– Сите извршителски канцеларии заедно оствариле вкупен приход од 13,4 милиони евра.
– Расходите за нивното работење лани изнесуваат 8,4 милиони евра
– Нето приходот пред оданочување (добивката н.з.) односно извршителските награди на ниво на гранка изнесуваат 5 милиони евра!
-Просечната плата на вработен во извршителска канцеларија лани била 21.904 денари
Кои се ТОП 10 извршители?, објави Прес 24.

Целосниот текст прочитајте го тука