- Advertisement -
ЕкономијаМакедонија

Кои се 900 Македонци со годишни приходи над 80 илјади евра?

Кои се 900 Македонци - Работник
262views

Кои се 900 најбогати Македонци, чии годишни приходи изнесуваат најмалку 81 илјади евра, а често и многу повеќе.

Или, кои се луѓето, кај кои ако се извади нивниот просек, годишно заработуваат над 227 илјади евра.

Според одредени истражувања, доходовната нееднаквост во земјава не е толку голема меѓу останатиот дел од граѓаните, со исклучок на оние 0,1 отсто, или околу 900 граѓани, со годишни приходи надс 81.300 евра најмалку, а просечно над 227 илјади евра, пишува Фактор.

Целосниот текст прочитајте го тука