ИнтервјуаСветСветот на работникотСиндикат

Колкава е платата кога не одите на работа поради Корона?

Колкава е платата кога не одите на работа поради Корона? - Работник
213views

Во Белград се повеќе вработени се селат да работт од дома поради пандемијата на корона вирусот.

Ние ја живееме иднината и работиме според правилата на несовршени закони.

Олга Вучковиќ Кичановиќ, експерт за закон за работни односи, нагласува дека Законот за работни односи треба целосно да се почитува, но и да се прилагоди на моменталната состојба, пренесува РТС. Таа вели дека стравот од непознатото е голем и дека ја бараат за совет и работодавци и вработени. Таа посочува дека е многу тешко да се воспостави рамнотежа помеѓу профитабилноста и одржливоста на работата во оваа ситуација од двете страни на правата на вработените.
Како гостин на „белградската хроника“, таа објасни дека членот 42 од Законот за работни односи пропишува работа од дома, но дека е замислена во сосема поинаква смисла, бидејќи се предвидува како консензус, како договор меѓу работодавачот и работникот.

„Ова е под принудна норма, без оглед на тоа што го кажува работодавачот или државниот орган, параметрите се сосема различни. Тоа е договорна врска, како што ќе биде договорено така и ќе се работи. Сепак, бидејќи тука работодавачот има една императивна одредба, едно решение што го испраќа работникот до работа, многу е добро да се напишат модели за тоа како да се работи, колку трае работното време, кој е периодот на достапност, што е со средствата … “, рече Вучковиќ Кичановиќ.

Таа нагласува дека Законот за работни односи треба целосно да се почитува, но и да се прилагоди на моменталната состојба. Тој наведува дека работодавачот може да донесе одлука во која треба да го одреди периодот во кој работникот работи од дома, кога тој мора да биде на располагање, како и да наведе дека ќе ги користи сопствените средства и како да ги надомести или да ги сервисира средствата на работникот. .

Тој додава дека нема многу приговори од вработените или работодавците, како и дека сето тоа е прашање на организација и дека е многу важно работодавачот да ги специфицира правата и обврските на работникот додека работи од дома.

“Работодавачот нема право да го повикува работникот надвор од работното време, исто како што го нема во нормални околности, така и правата се исти. Но, истото може да се договори да му биде на располагање на подолг период бидејќи сè е пофлексибилно”, објаснува Вучковиќ Кичановиќ.

Што ако сте болни и не можете да работите од дома?

Прашањето е, што прави еден вработен во ситуација кога бил во контакт со заразено лице, нема симптоми и работи или од дома или од надвор? Вучковиќ Кичановиќ смета дека е најлогично ако работник има болно лице во домот, тој го зема извештајот од лекар од болниот член и му го доставува на работодавецот, со цел да го ослободи од работа по таа основа.

“Сега проблемот е како да го платиме, бидејќи тоа не е боледување, но од друга страна работникот е отсутен. Според мене, најнормално е што станува збор за принуден одмор кој се исплаќа 60 проценти од платата. Сега имаме судир, Законот за работни односи. “Предвидува 60 проценти, а Законот за здравствено осигурување 65 проценти. Можете да замислите ако еден работодавач изгуби десет вработени, има голема разлика дали е 60 или 65 проценти. Според мене, кровот во случајот е Законот за работни односи и треба да се исплаќа  60 проценти”, рече Вучковиќ Кичановиќ.

Колкава е платата кога работник е болен од Ковид-19

Тој наведува дека ако работникот е болен и остане дома, платата е 65 проценти од платата, со услов работодавачот да може да даде поголема плата, што се искачува до 100 проценти. На пример, како што рече, јавните претпријатија утврдиле 100 проценти со колективен договор.

Таа смета дека ситуацијата е тешка, но дека од друга страна, дискриминираните лица страдаат од рак, леукемија и други сериозни неизлечиви болести, кои, како што истакна, сè уште работат, па затоа не знае колку е економски оправдано да се добие 100 процентна плата за заболените од Ковид-19.

Таа додава дека многу вработени во јавниот сектор кои се болни од Ковид-19, земаат 100 проценти плата, додека луѓето во приватниот сектор се целосно дискриминирани.

“Многу е тешко за еден работодавач – владата препорачува исплата од 65 проценти. Одлично, ќе дадам колку сум обврзан со закон а вие субвенционирате ме колку што ми треба плус од тоа за да исплатам, бидејќи синдикатите сакаат работниците да добијат 100 проценти”, вели Вучковиќ Кичановиќ.

Дали мобинг е фактот дека сега секој мора да работи сé

Во нормални околности, извршувањето на туѓа работа е мобинг, сепак, Вучковиќ Кичановиќ верува дека во вакви специфични услови, кога работодавачот испраќал вработени дома од економски причини на платено отсуство, на пример, една третина од вработените, со лојалност тие работат сé што е потребно за работодавачот.

Таа советува дека ситуацијата треба да се уреди колку што е можно повеќе, бидејќи најмногу се плашиме од неизвесноста.

“Самиот работодавач треба да организира како ќе изгледа работата во решението, кога ќе го испрати работникот да работи од дома. Колку е подобро уреден системот, толку помалку страв ќе имаме”, заклучи Олга Вучковиќ Кичановиќ.

Извор: b92.net

Advertisement