- Advertisement -
Економија

Колку е безбеден железничкиот и авионскиот сообраќај во Македонија?

КОлку е безбеден железничкиот и авионскиот сообраќај во Македонија?-работник
332views

Безбедноста во авионскиот, но и патниот и железничкиот сообраќај утре ќе бидат тема на собраниската Комисија за транспорт и врски.

Причина се последните настани со превртениот воз и можниот судир на авиони пред еден месец.

Пратеничките групи на СДСМ и ВМРО-ДПМНЕ  се согласија до крајот на денот да изготват заедника информација, видување на последните случувања по кои утре ќе треба отчет да дадат министерот за транспорт и врски, како и   директорите на Агенцијата за цивилно воздухопловство, М НАВ (македонска навигација), македонски железници и други.-пренесува Сител