- Advertisement -
ЕкономијаМакедонија

Колку пари ви следуваат како К-15 годинава?

Колку пари ви следуваат како К-15 годинава? - Работник
578views

Минимални 9.610 денари е сумата која работниците од приватниот сектор треба да ја добијат на сметки до крајот на годинава како К-15.

Пресметките покажуваат дека сумата која ќе легне на контото на вработените за оваа година ќе се движи од 9.610 денари до 14.090 денари.

Advertisement

Вработените во јавните институции се уште немаат право на К-15, пишува Фактор.

Целосниот текст прочитајте го тука

Advertisement
Advertisement