- Advertisement -
Економија

Компаниите мора да го дигитализираат својот процес за да можат да бидат конкуретни

Компаниите мора да го дигитализираат - Работник
256views

Дигитализацијата на бизнисот е неопходна и компаниите тоа мора да го направат за да можат да конкурентни и да одговорат на барањата на потрошувачите.

Ваква порака упатија учесниците на Конференцијата на тема „Дигиализирај го твојот бизнис: Обликувај ја иднината!”, што се одржува денеска во Скопје чиј домаќин е А1 Македонија.

-Промената е неопходна. Постојат повеќе платформа, односно повеќе модели. За да бидете конкурентни мора да го промените начинот на функционирање. Доколку останете традиционални ќе останете најверојатно локализирани. Денес нашите корисници имаат сосема поинакви очекувања и ако останеме традиционални ние создаваме јаз помеѓу она што произведуваме и очекувањата на потрошувачите, рече извршниот директор на А1 Македонија Мислав Галер, објави Канал 5.

Целосниот текст прочитајте го тука

Фото: Канал5