- Advertisement -
ЕкономијаМакедонија

Компаниите сметаат дека има корупција во јавните набавки во Македонија

Компаниите сметаат дека има корупција во јавните набавки во Македонија - Работник
260views

Високи 48 проценти од фирмите сметаат дека „секогаш“ или „често“ има корупција во јавните набавки, во дури 32 проценти од мониторираните тендери е добиена само една понуда, а продолжува да расте и бројот на тендери што се поништени. Ова се само некои од наодите на мониторингот на јавните набавки во земјата за периодот јули-декември 2018 година, како и резултатите од анкетата на фирмите за нивното искуство при учеството на тендерите, што го спроведува Центарот за граѓански комуникации (ЦГК), пишува Нова Македонија.

Целосниот текст можете да го прочитате тука

Advertisement

Advertisement