- Advertisement -
ЕкономијаМакедонија

Компаниите со предлози за подобрување на стручниот кадар…

Компаниите со предлози за подобрување на стручниот кадар... - Работник
255views

Недостигот од стручен кадар поради неусогласеност на вештините и компетенциите на понудата со побарувачката на работна сила, миграциската  политика и одливот на кадар од државата, следено со образовен систем кој не одговара на потребите на бизнис-секторот беа дел од темите на трибината со наслов: „Стручен кадар по мерка на бизнисот“, која се одржа во Стопанската комора на Македонија.

На настанот пред присутните беа презентирани ставовите што произлегуваат од анализите направени од Комората во областа на образованието и работната сила, информираат од Стопанската комора, која во целост ги објави заклучоците од настанот, кои ќе бидат проследени и до институциите, пишува Академик.

Advertisement

Целосниот текст прочитајте го тука

Advertisement

Advertisement
Advertisement