- Advertisement -
ЕкономијаМакедонија

Компаниите треба да изготват посебни стратегии за намалување на влијнието на рецесијата на германската економија

Компаниите треба да изготват посебни стратегии - Работник
251views

Компаниите треба да изготват посебни стратегии за намалување на влијнието на рецесијата на германската економија во своето работење, а државните институции и бизнис заедницата заедно да работат на решенија за пронаоѓање нови трговски партнери за да се намали негаивното влијание врз домашнта економијата од евентуралното продлабочување на негаивнит тренд на раст на германската економија. Ова го препорачува академик Абдулменаф Беџети како можен излез од состојбата во која може да се најде македонската економија, ако германската како најголем трговски партнер забележи рецесија, пишува Плусинфо.

Автор: Рада И. Маневска

Advertisement

Целосниот текст можете да го прочитате тука

Advertisement
Advertisement