ЕкономијаМакедонија

Конференција: Потребен е нов модел на финансирање на стручното образование и обука

Конференција: Потребен е нов модел - Работник
144views

За квалитетно стручно образование и обука потребни се добри финансиски средства и добра опременост на училиштата, но и финансирање на стопанстовото, затоа што и стопанството има потреба од современи и квалитетно обучени кадри, истакна заменик министерката за образование и наука Елизабета Наумовска, на денешната конференција „Финансирање на пазарно-ориентирано и квалитетно стручно образование и обука во Северна Македонија” во Скопје, пишува 24 инфо.

Целосниот текст прочитајте го тука