- Advertisement -
ЕкономијаМакедонија

Косово со повисоки плати: Платата на просветните работници во Македонија 352 евра, а во Косово 549 евра

Косово со повисоки плати: Платата на просветните работници - Работник
670views

Арсим Зеколи, политички аналитичар и коментатор кој е и поранешен дипломат, на неговиот Твитер профил објави негови сознанија за платите на просветните работници во регионот:

Учителски плати во регион (позајмено од Р.И) :

Македонија
– основно: 21.660мкд (352€);
– средно: 22.500 мкд (365€);

Kосово
– Основно: 549€;
– Средно: 585€

Албанија
– основно 57.765lek (472€) до 62.027lek (507€)
– средно: 62.141lek (508€).

Молам за потврда / демант.