- Advertisement -
ЕкономијаМакедонија

„Костал Македонија“ доби признание за придонесот на домашната економија

„Костал Македонија“ доби признание - Работник
552views

Во Охрид претседателот на Стопанската комора на Македонија, Бранко Азески, оствари работна средба со раководството на „Костал груп“, предводено од Каи Кникман, претседател и главен извршен директор на „Леополд Костал“ ДОО, со седиште во Луденшајд, Германија.

На средбата се разменија искуства околу условите за водење бизнис во Македонија, состојбите околу понудата и побарувачката во автомобилскиот сектор на глобалниот пазар и за проекциите за раст на оваа индустрија, разгледувајќи ги притоа и искуствата од досегашното функционирање на „Костал Македонија“ ДООЕЛ – Охрид, која започна со работа во 2016 година, во дел од поранешниот индустриски комплекс на „ЕМО“ – Охрид, пишува МКД.

Целосниот текст можете да го прочитате тука