- Advertisement -
ЕкономијаМакедонија

Кој зема плата од 1,000 евра во Македонија?

Кој зема плата - Работник
352views

Во Македонија на секој човек сон му е да зема плата од 1,000 евра, но толкава плата земаат само оние од највисоко платените дејности.

  • Ова се професиите со највисоки нето плати:
  • Воздухопловен транспорт – 60.476 денари
  • Компјутерско програмирање, консултантски и сродни дејности – 49.530 денари
  • Производство на основни фармацевтски производи и фармацевтски препарати – 45.991 денари,
  • Телекомуникации – 43.981 денари
  • Производство на хемикалии и хемиски производи – 42.028 денари