- Advertisement -
ЕкономијаМакедонија

Кој има поголема заработка, нотарите или извршителите?

Кој има поголема заработка - Работник
403views

Нотарите и извршителите се многу доходовни занимања. Нивните профитни маргини (добивка пред оданочување како дел од приход) не паѓаат под 30 отсто, а одат до безобразни 76 отсто. Ова го докажа „Фактор“ преку објавените податоци за заработките, приходите и платите што ги делат најуспешните во двете дејности. Заради тоа што од овие занимања се прават толку слатки пари овие дејности и да не постоеја досега сигурно ќе ги измислеа, пишува Пресцентар.

Целосниот текст прочитјате го тука