- Advertisement -
ЕкономијаМакедонија

Кој сака да пазари со пластични кеси ќе плаќа 10 денари

Кој сака да пазари - Работник
304views

Според исото решение, минималната црна за пластична кеса ќе биде 10 денари, а маркетите, односно малопродажбата нема да може сама да си ги плаќа, односно да ги продава по најмалку 2 денари или да ги нуди бесплатно.

Целта на законот е да се селектира отпадот и да се намали употребата на пластични кеси, а граѓаните и фирмите ќе имаат рок од една година да се прилагодат и полека да почнат да ги исфрлаат од употреба.

Извор: Кариера