- Advertisement -
Македонија

Крушево: Во Долно Дивјаци се гради хидроцентрала

Крушево: Во Долно Дивјаци - Работник
843views

Градоначалникот на општина Крушево Томе Христоски изврши увид во работите за изградба на мала хидроелектрична централа во село Долно Дивјаци. Како инвеститор се јавува компанијата Ал Хидро груп од Кавадарци Д.О.О.

Ова е втора мала хидроцентрала која се гради на територија на општина Крушево, првата е во с. Острилци градена од страна на компанијата Сателит Енерџи од Куманово.

Извор: Општина Крушево