- Advertisement -
МакедонијаСиндикат

КСОМ бара државата да ги обештети работниците од поранешната фабрика „Порцеланка“

КСОМ бара државата да ги обештети - Работник
374views

Државата да ги обештети работниците од поранешната фабрика за порцелан од Велес, бара Конфедерацијата на синдикални организации на Македонија.

На денешната средба со стечајните работници од „Порцеланка“, која не работи речиси 20 години, а во која некогаш работеа четири илјади работници, претставниците од конфедерацијата на синдикати ги слушна проблемите со кои овие стечајци се соочуваат речиси две децении, објавија 24 вести.

Advertisement

Целосниот текст можете да го прочитате тука

Advertisement
Advertisement