- Advertisement -
ЕкономијаСветСветот на работникот

Леб 15 денари, половина литар пиво 50 денари: Европската земја ги повикува странците да се преселат во неа

528views

Новата програма се однесува на сите оние кои што во Грузија сакаат да останат подолго од шест месеци, а животот таму и понатаму е приближно евтин.

Целта е да се покренат работниците од целиот свет на доаѓање во таа земја, а Грузија истите ќе ги смета за своја нова работна база.

Advertisement

Во целта на повторното отворање на земјите и привлекување на странци, Владата на оваа земја им дозволува на странските државјани да влезат во нивната земја со посебен план за работа на далечина.

Проектот, покренат од страна на Владата, насочен е кон самовработување, оние кои што имаат можност да работат на далечина.

Advertisement
Advertisement

Државјаните од другите држави кои што сакааат да одат и да работат во Грузија мора да набават документи за потврда и притоа мора да ветат дека таму ќе останат во 14-дневен карантин по влезот.

Карантинот, сите луѓе кои што ќе влезат во државата мора сами да си го финансираат.

Инаку, таму лебот се продава по цена од 15 денари, додека пак половина литар пиво чини 50 денари.

Целта е да се поттикнат работниците од целиот свет за доаѓање во таа земја, а ограничувања нема – апсолутно сите луѓе од светот, без разлика на државјанство и нација можат да работат таму!

Advertisement