- Advertisement -
МакедонијаСиндикат

Лекари во болницата во Дебар работат за само 15 000 денари без платени придонеси

Лекари во болницата во Дебар работат за само 15 000 денари без платени придонеси-Работник
398views

Документ со кој се потврдува дека лекар во Општата болница во Дебар работи со Договор на дело за само 15 000 денари,  се појави вечерва на социјалната мрежа Фејсбук. Документот го споделија од Здружението на лекари специјализанти ЗЛС, а потоа и од Асоцијација на специјализанти и млади лекари, од каде потврдија дека се работи за веродостоен документ.

Кратко откако го објавија документот од здруженијата потврдија имаат дозвола од лекарот да се објави за која болница станува збор. Велат имаат информација дека таму неколку лекари(најмалку двајца) работат со Договор на дело за сума од 15 000 денари, без платени придонеси за здравствено и пензиско осигурување.

Целиот текст можете да го преземете тука