ЕкономијаНовостиСветСветот на работникот

ЛИДЛ ИЗБРАН ЗА НАЈДОБАР РАБОТОДАВАЧ ВО СРБИЈА

   Време за читање 4 минути

Престижниот „Top Employers Institute“ четврти пат по ред на Лидл Србија му ја додели наградата за најпосакуван работодавач „Топ работодавач“, овој пат за 2024 година. За 5 години бизнис во Србија, со тим од повеќе од 3.500 вработени во продажба, логистика и менаџмент, Лидл уште еднаш го потврди статусот на „врвен“ работодавач.

Во оваа прилика Ивана Марковиќ, извршен директор на Дирекцијата за човечки ресурси и член на управниот одбор во Лидл Србија, истакна: „Нашата компанија посветува големо внимание на слушање и почитување на потребите на вработените, со цел да создаде пријатна работа средина, но и можност за раст и развој секој поединец, како и целиот тим на Лидл. Неодамна го проширивме нашиот пакет поволности за вработените, а во иднина ќе продолжиме да инвестираме во нашиот тим – свесни сме дека задоволните колеги се клучот за нашиот успех“.

Институтот Топ работодавачи ги сертифицира компаниите врз основа на испитување на процеси и практики во областа на управувањето со човечки ресурси, што вклучува шест клучни области: стратегија фокусирана на луѓе, работна средина, регрутирање, развој на вработени, различност и вклученост и задоволство од работата.

„Нашата програма за сертификација на врвни работодавачи оваа година докажа дека предизвикувачките времиња можат да го изнесат најдоброто кај луѓето и компаниите. Компанијата Лидл Србија покажа извонредна практика во областа на управувањето со човечки ресурси, како и дека многу се грижи за обуката и благосостојбата на своите вработени – затоа поседува сертификат за еден од најпосакуваните работодавци. „Топ работодавач 2024“, четврта година по ред. Таквите работодавци даваат добар пример за компаниите ширум светот“, изјави Дејвид Плинк, извршен директор на Институтот Топ работодавачи.

Лидл Србија работи според точно дефинирани процеси и процедури за човечки ресурси, преку кои ја покажува својата професионалност и посветеност на вработените. Компанијата е позната по конкурентните услови за работа, а неодамна беа најавени две покачувања на платите за вработените во продажба во текот на годината, еднократни финансиски исплати, како и зголемување на бројот на годишни денови за одмор од претходните 22 на дури 24 дена во годината, со можност за добивање дополнителен ден на секои три години од работен однос, најмногу до 28 дена.

Исто така, вработените во Лидл имаат широк спектар на атрактивни поволности, од кои некои се: приватно здравствено осигурување под еднакви услови за сите вработени, работа од дома за работни места каде што е можно и континуирана обука во земјата, како и во странство. Една од позначајните нови поволности на Lidl е Програмата за поддршка на вработените, која е можност за сите вработени да добијат бесплатни консултации од областа на психолошка, финансиска и правна помош. Програмата за помош на вработените (EAP) обезбедува доверлива поддршка преку советување, ресурси за рамнотежа помеѓу работата и животот, правни и финансиски консултации и поддршка за менталното здравје.

Со ова Лидл Србија потврдува дека и по 5 години бизнис во Србија секојдневно се труди на своите вработени да им обезбеди најдобри услови за работа и посакуваниот баланс помеѓу деловниот и приватниот живот.
Компанијата Lidl, како дел од германската Schwarz Group (Schwarz Gruppe), претставува еден од водечките синџири за малопродажба на храна во Германија и Европа. Работи во 32 земји низ светот, со околу 12.000 продавници, како и повеќе од 200 логистички центри и магацини во 31 земја.

Лидл ги отвори своите први продавници во Србија во октомври 2018 година и моментално има 70 продавници во 40 градови низ земјата. Врз основа на сертификацијата од Институтот Топ работодавачи како најдобар работодавач, Лидл е носител на сертификатите „Топ работодавач Србија“ и „Топ работодавач Европа“ четврта година по ред.