- Advertisement -
ЕкономијаНовостиСвет

„Лидл“ објави продажба на автомобили во Германија

Инвестицијата на „Лидл“ - Работник
193views

Ланецот супермаркети „Лидл“ неодамна објави дека ќе продава автомобили во Германија. Како и обично, цените се дисконтни.

Лидл го продаде Fiat 500 за рекордно време во 2016 година. Сега се обидува да спроведе експеримент со три модели, но само во нивната родна Германија.

Овие автомобили се нудат преку 48-месечен закуп. За оваа комерцијална операција, Лидл соработуваше и со компанијата за изнајмување автомобили Сикст.

Вкупно се нудат три модели. Првиот е Renault Twingo (Life) кој се продава за само 99 евра месечно.

Вториот е Renault Clio 5 (Life) кој се нуди по цена од 109 евра месечно додека третиот е кросоверот Kia Stonic кој се продава по цена од 135 евра месечно.

Иако првите две Рено се слабо опремени, Kia Stonic не е, и нуди опрема Vision која има 17-инчни алуминиумски тркала, Apple CarPlay и Android Auto.

Покрај тоа, Lidl нуди услуги како што се испорака на возило, договор за одржување од 20,80 € месечно, па дури и осигурување. Може да се претпостави дека лизингот на автомобилот на Лидл подоцна ќе се прошири и на други европски земји.

Во меѓувреме, имајте на ум дека и другите трговски ланци прават слични работи како Е. Леклерк, кој изнајмува автомобили. Во март или април 2021 година, тие ќе изнајмат нов модел на Dacia Spring по цена од само 5 евра на ден. Други модели во каталогот се Renault Twingo, Renault Clio, Fiat Tipo