- Advertisement -
Правда

Ловец на слонови и лавови, жив изеден од крокодили, додека бил на сафари во Зимбабве

Ловец на слонови и лавови, жив изеден од крокодили, додека бил на сафари во Зимбабве-Работник
1.22Kviews

Скот ван Зил исчезна минатата недела откако замина на лов на сафари во Зимбабве. Придружуван од група кучиња трагачи на Зимбабве, професионалниот ловец кој организира патувања за странски клиенти најверојатно го изеле крокодили на брегот на реката Лимпопо.

Ван Зил го напуштиле својот камион и заминал во лов. Кучињата подоцна се вратиле во кампот без г-дин ван Зил, чии предмети биле пронајдени во возилото. Спасувачките екипи беа испратени да трагаат по ловецот и хеликоптерите, трагачите и нуркачите, кои го обиколиа регионот, но не го најдоа.

Advertisement

Тој беше познат по убивање на биволите, носорозите, лавовите, леопардите и антилопите, но и на малите слончиња.

Advertisement
Advertisement