- Advertisement -
ЕкономијаМакедонија

Локално: Крајот на септември последен рок за продокжување на членството во вториот пензиски столб за родените пред 1967 година

КРАЈОТ НА СЕПТЕМВРИ - Работник
315views

Согласно измените на Законот за задолжително капитално финансирано пензиско осигурување, кои стапија на сила од 1 јануари годинава, доброволните членови во вториот пензиски столб, родени пред 01.01.1967 година имаат право да изберат дали ќе го продолжат или прекинат членството во вториот пензиски столб, пишува Локално.

Целосниот текст можете да го прочитате тука