Лукаревска: Ќе има казни за сите работодавачи што ја злоупотребија помошта за исплата на плати

Независно дали некои од работодавачите ги исплатиле работниците откако изби скандалот со државната помош од 14.500 денари по вработен, сите кои направиле прекршок ќе бидат казнети, изјави денес директорката на Управата за јавни приходи Сања Лукаревска за ТВ 24. Таа исто така најави дека УЈП размислува да спроведе и други контроли во фирмите што го прекршиле законот и да видат дали таму се правеле и други прекршоци во врска со даноците. Лукаревска нагласи дека се бараат механизми парите да дојдат до сите работници кои биле изиграни.

Лукаревска – Работник

Повеќе прочитајте на независен.мк