- Advertisement -
СветСветот на работникотСиндикат

„Луфтханза“ ги намали работните часови на своите вработени

„Луфтханза“ ги намали - Работник
242views

Околу 27,000 вработени во германската авиокомпанија Луфтханза ќе работат со намалени работни часови, поради ударот на пандемијата од корона вируост врз работењето на компанијата.

„Луфтханза потпиша договори со работничките совети и синдикатите за намалување на работното време на кабинскиот и земскиот персонал во Франкфурт и Минхен“, рекле од Луфтханза која има околу 35,000 вработени.

Advertisement

Тие додале дека членовите на извршниот одбор дале 20 проценти од нивните примања за „солидарност со вработените“.

Advertisement

Advertisement
Advertisement