Наука

Луѓето сакаат да си помагаат едни на други без оглед на мотивацијата

79views

Луѓето сакаат да си помагаат едни на други дури и тогаш кога тоа ги чини нешто, дури и тогаш кога мотивацијата за помош не се усогласува, покажува ново истражување.

Во истражувањето објавено во списанието „Сајнс адвансес“ социолозите откриле дека луѓето избрале да бидат дарежливи кон другите – дури и кон непознати.

Ова е прво истражување што испитува како сите утврдени мотиви да се биде дарежлив комуницираат едни со други.

Повеќе прочитајте на факултети.мк