- Advertisement -
Светот на работникот

Луѓе од целиот свет преку апликација ги споделуваат своите лоши искуства со претпоставените

Луѓе од целиот свет преку апликација ги споделуваат своите лоши искуства со претпоставените-Работник
268views

Преку апликацијата „Whisper“, луѓе од целиот свет анонимно ги споделија своите искуства од своите претпоставени. Многумина се пожалија дека се соочиле со вербално навредување од своите работодавци.

Еден вработен кажа дека решил да даде отказ, бидејќи сопственикот на ресторанот каде што работел секогаш го малтретирал бидејќи бил пијан.

Advertisement

Друг работник рече дека се повлекол бидејќи неговиот шеф не му дал слободен ден да присуствува на погребот на близок член на семејството. Шефот му рекол работата е на прво место и ако оди на погребот и не дојде на работа, ќе се отпушти.

Една жена се присети дека нејзиниот претходен шеф често ја понижувал и се обидел да има сексуален однос со неа во нејзината канцеларија.

Advertisement

Друга личност откри дека таа честопати доживеала расистички навреди од својот шеф. Откако таа се повлекла, поднела тужба против шефот и истиот бил отпуштен од работа.

Еден вработен повреден на работа рече дека доживеал заплашување и заканувачки пораки затоа што барал надомест за повреда на работното место.

Advertisement